Ploché střechy jsou levné a efektivní

13.11.2017
Střecha představuje jednu ze stěžejních součástí jakéhokoliv domu. Existuje v celé řadě variant. Chcete-li ovšem ušetřit a mít komfortní zakrytí vašeho domu, pak je plochá střecha vynikající volbou.

Mechanicky kotvené střechy

Nejčastěji realizovanou variantou jak výstavby, tak i rekonstrukce ploché střechy je mechanicky kotvený typ. Typický je zejména tím, že hydroizolační vrstva je k nosné konstrukci ukotvena přímo prostřednictvím vrutů, šroubů nebo teleskopických kotev. Na železobetonovém či dřevěném stropu tak svrchní vrstva drží dokonale a odolá i silnějším poryvům větru.

Stále oblíbenější zelené střechy

Poměrně vysokému zájmu se dnes těší bydlení v souladu s přírodou. S tím koresponduje i realizace zelených plochých střech. Ty jsou jakousi formou přitížených variant krytí stavby. Vyznačují se hlavně přítomností zeleně. Skladba tohoto typu střechy je poněkud komplikovaná, jelikož je nutné zajištění optimálního prostředí pro život rostlin na ní. Celkový vzhled domu vám ale bude dokonalou odměnou za investici, kterou vynaložíte.
Přitížené střechy

Chcete-li mít na části anebo na celém objektu skutečně netradiční střechu, pak se vyplatí rekonstrukce střechy na přitíženou podobu. Ta je typická zejména přítomností praného kameniva tvořícího samotný povrch. Jinak se ale mohou využít klidně i kachle či jiný materiál. Životnost takovéto střechy je hodně vysoká, jelikož nepodléhá tak masivnímu tlaku okolí. Vynikající jsou přitom i její tepelně-izolační vlastností, což vede k maximální úspoře za vytápění.