Jak spolehlivě zateplit plochou střechu? Vsaďte na nejkvalitnější materiály

20.05.2022
Při výstavbě nemovitosti i při následné péči o ní je vždy potřeba zvolit co nejvýhodnější metody pro její ochranu. Jedině díky tomu své budově zajistíte bezproblémovou životnost a ušetříte v mnoha oblastech. Nejlepším řešením je se vždy spolehnout na prověřené řemeslníky z oboru. Jak co nejlépe izolovat plochou střechu?

Velký výběr možností, ale ne každá je spolehlivá

Na současném trhu existuje mnoho různých hydroizolačních materiálů, přičemž některé z nich plní svou funkci dlouho a výborně, zatímco jiné přesně naopak. Proto je vždy potřeba se zajímat o konkrétní řešení, které vám chtějí řemeslníci zrealizovat. Přece jen na tom závisí vaše investice, majetek a nervy.

V oblasti izolace plochých střech je v posledních letech nejoblíbenějším a velmi vyhledávaným způsobem ochrany fólie FATRAFOL 818/V. Tento výrobek je vytvořen z PVC-P (měkčený polyvinylchlorid s vložkou z polyesteru) a má v sobě zabudováno skleněné rouno). Důvodem popularity je její vysoká odolnost vůči povětrnostním vlivům, přičemž také poslouží skvěle jako ochrana proti neustálému UV záření.

Jednotlivé díly fólie se dají snadno spojovat svařovacími přístroji a jejich pokládání je možné provádět při teplotách nad mínus pět stupňů celsia. Jedná se o nejvhodnější způsob jednovrstvé izolace přitížených střech.